Arkiv

Print

Once a Catholic

Ons 13 Jun - Lør 16 Jun kl 20:00 EntrÉ 100 kr BILLETBESTILLING TLF 45 95 19 64 Copenhagen Theatre Circle
SPILLER KL 20.00

Studerende u 18 år, pens. og grupper af min 10 pers kr 80
Billetbestilling Tlf 45 95 19 64
Email: info@ctcircle.org / Online: www.ctcircle.org


Af Mary O'Malley. Instruktør: Barry McKenna.
Stykkets handling finder sted på en katolsk pigeskole i 1950s London. Pigerne er 15/16 år gamle og har levet en beskyttet tilværelse, eftersom deres skolekammerater udelukkende er piger, og deres lærere er nonner, godt støttet af præsterne. Deres verden består af helgener, synd og lidelse med en god portion skyldfølelser. Once a Catholic følger tre af pigerne i deres bestræbelser på at løsrive sig fra de snærende bånd, som er ved at kvæle dem.

Man siger "Once a Catholic, always a Catholic" (En gang katolsk, altid katolsk), men er det noget godt? Mary O'Malleys stykke er et muntert og drillende kig på den katolicisme som pigerne på skolen udsættes for. Samtidig stiller stykket dog spørgsmålet om, hvorvidt den påtvungne religion er sundhedsskadelig. Vil disse teenagepiger nogensinde kunne ryste skyldfølelsen af sig og nyde f.eks. et normalt parforhold?

Once a Catholic er særlig relevant i disse dage, hvor man diskuterer religionernes påvirkning på unge mennesker, og religionens plads i samfundet.

Stykket spilles på engelsk