Arkiv

Print

Søs Fenger
sings the Bossa Nova
med Steen Rasmussen Quintett og Leo Minax

Copenhagen Jazzfestival 2018

Ons 11 Jul KL 20:00 EntrÉ 220 kr
Billetter sælges gennem Billetto.dk


Søs Fenger sings the Bossa Nova med Steen Rasmussen Quintett og Leo Minax


Line up:
Søs Fenger vokal 
Leo Minax vokal og guitar
Steen Rasmussen piano 
Lis Wessberg trombone
Jacob Andersen percussion 
Fredrik Damsgaard bass 
Jonas Johansen trommer

Steen Rasmussen Quinteto har flere gange haft fornemt besøg af Søs Fenger.
Sammen har de fortolket den store Brasilianske bossanova songbook.
Nu gentager de succesen og som noget ganske særligt,
Har de desuden besøg af en af Brasiliens store kunstnere, sangeren og guitaristen Leo Minax. Der er dermed lagt op til en autentisk oplevelse med Søs Fengers smukke stemme i centrum.

Steen Rasmussen Quinteto blev dannet I 2007 og er netop nu høj-aktuelle med albummet ”CANTA”. Alle orkestrets nu seks cd-udgivelser er blevet fornemt modtaget, ligesom Steen Rasmussen Quinteto er et af landets meget eftertragtede live bands. For som ganske få i Europa, har de danske musikere i gruppen forstået den brasilianske musik.


Steen Rasmussen Quinteto udgav i 2013 ”Lo mejor de cada casa”, med den brasilianske sanger, guitarist og sangskriver, Leo Minax. Dette var resultatet af et tæt musikalsk samarbejde om at forene den brasilianske saudade med den nordiske melankoli. Albummet fik en fantastisk modtagelse og bragte orkestret ud i verden, så langt som til Ecuador, Columbia, Brasilien og Spanien, for at slutte tilbage i Danmark med en DMA-
jazz nominering i kategorien ”årets særudgivelse” 2013.”Desuden CARLPRIS nomineret i 2015 med albummet Presenca. Et album som i øvrigt featurerede ”the father of Brasilian drums”, Paulo Braga, - manden som mere end nogen anden, med sin spillestil, var med til at definere det brasilianske trommespil fra halvfjerdserne til i dag 

Søs Fenger – kendt og elsket af de fleste danskere, gennem flere generationer.

Hun har i tre årtier sunget sig ind i folks hjerter med både popbaskere, jazzfortolkninger og sågar vuggeviser. 

Søs Fenger er for tiden aktuel med det nye dansksprogede album ”Vintermåne”.

Søs Fenger startede for alvor sin karriere som popidol i News og har siden som solist bevæget sig sikkert rundt i mange genrer – pop, rock, jazz, viser, disco – og det både på dansk, svensk og engelsk. På én gang har Søs Fenger, således på forunderlig vis, formået at forvalte både sine musikalske interesser og sit store talent – og holdt fast i den svære kunst, at have sig selv og publikum med hele vejen.

At hun forstår at forene sødme og styrke er samtidig måske forklaringen på, hvorfor Søs Fenger er blevet rollemodel i flere generationer. Til koncerter samler Søs et bredt publikum af hele familier til samme event; døtre, brødre, mødre, fædre, de unge teenagere, bedstemødre, svigerforældre, kærester, ægtepar som vil høre ”deres” sange – alle som kender og elsker Søs som performer og for hendes sange.