Arkiv

Print

The House of Songs

Matt The Electrician & Troy Campbell + Open mike m. danske musikere som har været i Austin

Ons 27 Sep KL 20:00 Fri entrÉ
For 9 år siden åbnede The House of Songs i Austin, Texas. Ideen var at skabe en fysisk ramme, hvor det kreative møde mellem amerikanske og danske sangskrivere kunne finde sted, og hvor man som dansker kunne få adgang til Austins sprudlende musikmiljø på en meget nem og overskuelig måde. Med økonomisk støtte fra DAF, DPA og DJBFA har hundredvis af danske sangskrivere gennem årene taget turen over Atlanten, og det har ført til masser af inspiration, nye sange, pladeindspilninger, fælles turneer og ikke mindst opbygning af varige venskaber og arbejdsrelationer mellem musikere fra forskellige lande.

Stifteren af The House of Songs, Troy Campbell, og hans mange-årige samarbejdspartner, musikeren Matt the Electrician, gæster Danmark og efter et lukket netværksmøde om eftermiddagen, hvor der diskuteres visioner for et fortsat samarbejde, kommer aftenen til at handle om det det hele drejer sig om - nemlig musik.

Troy Campbell og Matt The Electrician spiller en llille koncert hver, og herefter er der "Open Mike" for alle de danskere som gennem årene har været i Austin og oplevet det inspirerende musikmiljø derovre.

Det bliver en af den slags aftener som aldrig bliver gentaget.

-

Lidt om Troy Campbell og Matt The Electrician

Udover at være ildsjælen bag The House of Songs, som efterhånden har et samarbejde med organisationer over hele verden, er Troy Campbell en kritikerrost musiker, der igennem sin 25-år lange karriere har opnået internationale prestigefulde priser og anerkendelser. Han er co-writer på adskillige albums og har en placering på New York Times top ti kritikerliste. Bruce Springsteen har kaldt Campbell "A rare voice … with a high lonesome sound". Sangen "Lovers", fra Campbells seneste soloalbum "Long in the Sun", sikrede ham en track-placering som top 10 i USA Today. Campbell har otte albums bag sig.På trods af navnet er Matt the Electrician ikke længere elektriker. Nu fokuserer han I stedet på den musikkarriere, der har været i fortsat udvikling over de sidste to årtier. En karriere der har kastet et dusin plader af sig og flere tusind koncerter i både Nordamerika, Europa og Japan. Det er folk musik i en moderne tid, med tekster der kredser om det 21. århundredes realiteter og foranderligheder. Matt skriver ud fra sit eget liv - Som han selv siger: "Songs about the small things in life, which, to me, are really the big things".


House of Songs: www.thehouseofsongs.com/

Koncerten er arrangeret i samarbejde med DAF, DJBFA, Songcrafter Music, Mayday Music & The House of Songs.