Arkiv

Print

Afenginn

Copenhagen Jazzfestival 2013

Man 08 Jul KL 20:00 EntrÉ 100 kr
Billetter sælges gennem billetnet.dk


Afenginn

Med deres helt unikke mix af skæve balkan taktarter, nordisk melankoli, klassisk komposition (og meget mere), udført med høj intensitet - fra det skrøbeligste, næsten tåkrummende pianissomo til vilde, brølende passager over stok og sten - er Afenginn en af de rigtigt tunge spillere på den Europæiske scene for kontemporær folk/world music.

Afenginn har turneret meget aktivt gennem mere end et decennium og spillet et utal af koncerter over hele verden, udgivet fem anmelderroste albums, modtaget tre Danish Music Awards og en lang række hædersbevisninger.
I Januar 2013 udkom Afenginns nyeste album, LUX. Godt tre år efter den internationale plade, Bastard Etno, er Afenginn tilbage med et værk, der udvider spektret. Stadig berusende og grænseløs med musikalske afstikkere i alle mulige retninger, men også med et samlet udtryk og en ro, der ikke har været der før.

Med LUX synes Afenginn at være fundet hjem. Præsenterende en udgivelse, som folder sig ud og med filmiske billeder er et klassisk værk, der indbyder lytteren til fordybelse. Hvor afsenderen er et band med en komponist, der har gennemgået en renselse og fejrer det med et værk, der markerer en ny begyndelse.

Pressen om LUX:

"...an album to delight and astonish, and easily the best of their career..."
Chris Nickson

"…et nyt fokuseret og nostalgisk mesterværk.."
Ivan Rod, Gaffa


…om Afenginn live:
"Et originalt supershow! Bandet har kombinationen af klarinet og violin, men det vil være for nemt at sige Balkan, for stemningerne og de originale indfald veksler, så grænserne konstant udvides og udviskes, og det der står tilbage er, at det hele har alverdens spillemænds fornemmeste egenskaber: evnen til at spille Gud og hvermand røven ud af bukserne.

Sig irsk. Sig højstemt nordisk. Sig endda klezmer. Eller roma. Eller dansk spillemandsmusik. Og tilsæt det nogle indfald, der ville være orkestre som Frank Zappas legendariske Mothers værdige.

Afenginn leverede og mere til. Meget mere til."
Torben Holleufer, Gaffa. Afenginn live på Roskilde Festival

Line-up:
Rasmus Krøyer: klarinetter
Niels Skovmand: violin
Kim Rafael Nyberg: mandolin
Erik Olevik: bas, kontrabas
Rune Kofoed: trommer

www.afenginn.com
www.facebook.com/afenginn