Arkiv

Print

JazzKamikaze

Copenhagen Jazzfestival 2013

Søn 14 Jul KL 16:00 EntrÉ 130 kr
Billetter sælges gennem billetnet.dk


JazzKamikaze er historien om et band, der har været i konstant kunstnerisk bevægelse og som aldrig har valgt den åbenlyse og nemme vej, men snarere den snørklede og ubetrådte sti i håbet om at finde noget nyt. En evig søgen, der har inspireret den kompromisløse gruppe.

JazzKamikaze blev dannet i 2005. Samme år vandt de Young Nordic Jazz Comets og udgav debutpladen "Mission I" og to år senere stod de i spidsen for den "Internationale Lancering" af dansk jazz. JazzKamikaze udgav dernæst den mere støvede og jazzede "Travelling at the Speed of Sound", som blev til i kølvandet på massive turnéer, som sendte bandet i alle 4 verdenshjørner. Bandet har spillet på de største jazzfestivaler verden over, herunder North Sea i Rotterdam, og har turnéret i mere end 25 forskellige lande.

I 2008 underskrev JazzKamikaze pladekontrakt med det amerikanske/japanske pladeselskab, SevenSeas Music, som i marts 2010 udsendte gruppens uden tvivl mest omfangsrige album til dato, en pladeindspilning, der krævede adskillige ture frem og tilbage over Atlanten til New York, hvor pladen blev produceret. En langstrakt proces op til udgivelsesdatoen, der skulle vare mere end 2 år, og som undervejs kolliderede med finanskrise, udskudte releasedatoer og som til sidst var tæt på at tage livet af orkestret. En underforstået enighed omkring bandets kunstneriske mission fyldte heldigvis bandets inspirationestank med nyt brændstof.

De ville frem til en mere ubesværet proces. De gav hinanden 3 uger til at komponere før de isolerede sig i et større studie i Vanløse i en weekend. Indspilningen blev en let og kreativ proces, hvor bandets fem medlemmer ‑k frit spillerum til at lege med spontane idéer. Studiet var tilmed fyldt med trædeorgler, vibrafoner, eksotiske guitarer og percussion, som blev anvendt nysgerrigt. Resultatet er et dramatisk, hæsblæsende, smukt og overaskende album, som er kontrueret som en 40 minutters kontinuerlig musikalsk rejse, som tager lytteren med til nye steder i JazzKamikazes powerfulde univers.

JazzKamikaze:
Marius Neset
Tenor og sopransax, trædeorgel
Daniel Davidsen
El-guitarer, 12-string el-guitar
Morten Schantz
Piano, vibrafon, trædeorgel
Kristor Brødsgaard
Kontrabas
Anton Eger
Trommer, percussion