Arkiv

Print

GUD ER DET DIG DER SPILLER SAX

bog og musik med Morten Seifert

Tor 28 Nov KL 20:00 Fri entrÉ
Gud er det dig der spiller sax?
- litteratur og live-musik i Krudttønden


Den anmelderroste novellesamling Gud er det dig der spiller sax? skrevet af østerbroforfatteren og -musikeren Morten Seifert, har musikken og forfatterens musikerliv i 80'erne som omdrejningspunkt. Således skrev Weekendavisens anmelder:
"...emmer af toner fra Michael Breckers saxofon, improvisationer i bluesskalaen og mundstykkeømme læber i en grad, så man tager sig i at sidde og vippe i takt med foden under læsningen."

Torsdag den 28. november kl. 20.00 går litteratur og live-musik op i en højere enhed, når forfatteren med musikledsagelse læser op fra sine noveller. I starten af hver af aftenens to sæt akkompagneres Morten Seifert af improviseret musik, men herefter slippes musikken fri med masser af jazz, nyfortolkninger af folkemusik og meget mere.

Seiferts noveller, hvoraf flere foregår på Østerbro, er kontante og ægte i traditionen fra Bukowski og Hemingway. Musikken håndteres af de garvede saxofonister Morten Øberg og Hans Mydskov med deres kvartet Øberg/Mydskov 4.

Oplev en eksplosiv cocktail af litteratur og live-musik i Krudttønden med saxofonerne i det absolutte centrum.

Det vil være muligt at købe signerede eksemplarer af bogen Gud er det dig der spiller sax til en særligt arrangementspris.

Østerbro Lokaludvalg støtter aftenens musik- og litteratur-event, så der er GRATIS ENTRE for alle.

Pluk fra modtagelsen af Gud er det dig der spiller sax?:

Jan Sonnergaard:
" Gud er det dig der spiller sax må være årets debut. Meget velskrevet og morsom novellesamling om København, musikere, plattenheimere, billardspillere og hvad byen ellers har at byde på. Det er spændende og overbevisende og godt skrevet og især imponerer det mig hvor god Seifert er til at beskrive musik, en af de sværeste discipliner i faget.."

Rasmus Dahlberg, Weekendavisen:
"...emmer af toner fra Michael Breckers saxofon, improvisationer i bluesskalaen og mundstykkeømme læber i en grad, så man tager sig i at sidde og vippe i takt med foden under læsningen."

Maria Guldager Rasmussen, litteratursiden.dk
"...anekdoter af rørende skønhed, grinagtige krumspring og menneskelige rutsjeture… meget reelt og meget ægte. Jeg tror på hvert et ord."

Jens Henneberg, Nordjyske:
"Morten Seifert har sans for de klare og skarpe former, hvori livet kan vise sig i al sin irrationalitet. Dem fremhæver og forstørrer han og hæver dem op over virkeligheden og ind i fiktionens sanddru vanvid."

Anna Pia Holmgaard, Alt for Damerne:
"Her er masser af levet mandeliv, glimrende nuancer og en dialog, som jeg sluger, fordi den glider kontant og ægte, mens siderne vendes."