Arkiv

Print

THE ORCHESTRA og
TUVA SEMMINGSEN

Jazz

Fre 17 Sep KL 20:30 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges i døren.


THE ORCHESTRA og TUVA SEMMINGSEN
Bigbandet The Orchestra udforsker vokaljazzen i et bemærkelsesværdigt samarbejde med en af Den Kongelige Operas stjerner, mezzosopranen Tuva Semmingsen.

Det musikalske indhold tager sit udgangspunkt i mødet mellem Tuvas fantastiske stemme og Jakob Riis's meget personlige og originale arrangementer af en række sange fra jazzens store bagkatalog.


Tuva Semmingsen er født i Norge I 1977 og er en efterspurgt kunstner på operascener over alt i Europa. Hun er uddannet i Oslo og på Opera-Akademiet i København. Debuterede 1999 på Det Kgl. Teater som Cherubino i Figaros bryllup og sang året efter partiet på Teatro la Fenica i Venezia. På Det Kgl. Teater har Semmingsen bl.a. sunget Rosina i Barberen i Sevilla, som hun i 2005 også sang i Nancy, titelpartiet i Rossinis Askepot, som hun i 2006 gentog på Glyndebourne Touring Opera, og Sesto i Händels Julius Cæsar.

Hun har indspillet tre Vivaldi-cd'er med The King's Consort på plademærket Hyperion og modtog i 2001 den norske Naxos pris. Tuva regnes for en af danmarks førende Bel Canto-sangere, og det et er et scoop for første gang at kunne præsentere Tuva Semmingsen i en ren jazzsammenhæng

Jakob Riis har været en del af The Orchestra siden orkestret blev stiftet i 1992 og har i alle årene været en af bandets drivende komponister. Jakob har tidligere ledet projekter som fx danseforestillingen Europas Ran og CD udgivelsen In Absence Of Mind, som af kendere har opnået kultstatus indenfor sin genre. Jakob har i de senere år slået sit navn fast på den europæiske eksperimenterende electronica-scene men vender i dette projekt tilbage til sine rødder som overraskende og farverig bigbandarrangør.

The Orchestra præsenterer nogle af Danmarks absolut førende komponister og solister i et homogent 17-mands (M/K) ensemble. Forankret i den klassiske bigband-tradition bestræber The Orchestra sig på at overføre den nutidige jazzmusik til bigband-formatet. Siden orkestret blev dannet i 1992 har hovedvægten af repertoiret været lagt på orkestermedlemmernes egne kompositioner, og i dag er The Orchestras lyd et alsidigt indblik i noget af det ypperste indenfor dansk bigband. Orkestrets varemærke er en tæt og spændstig ensemblelyd. Bandet er vant til at indgå samarbejder, der i bigbandsammenhæng er nye eller utraditionelle.

The Orchestra har bl.a. spillet i Brasilien, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, England, Schweiz og Portugal og optrådt på førende festivaler i Europa. Bandet har udgivet 7 cd'er.