Arkiv

Print

Homohøns, hattedamer og hollandske hættepessarer

Christian Graugaard og Bodil Jørgensen

Tir 08 Nov KL 19:30 Fri entrÉ
Ved dette års Kbh læser inviterer Øbro Jagtvej Bibliotek og Østerbro Bibliotek på to aftener i selskab med to forfattere, en litterær læge og en Kongelig skuespiller - alle med noget på hjerte om sex dengang og nu, på skrift og mellem linierne. Og så er der Mads og Nannas Sexshow - kun for unge.


Homohøns, hattedamer og hollandske hættepessarer
- en rejse i mellemkrigstidens seksualdebat

Christian Graugaard og Bodil Jørgensen
Sammen med skuespilleren Bodil Jørgensen tager forfatter, digter, læge og formand for Sex & Samfund, Christian Graugaard, tidsmaskinen tilbage til 20'ernes og 30'ernes glemte seksuelle revolution. Mellemkrigstidens seksualdebat var et blomstrende slagsmål fuld af sædelighedsfejder, idealisme, illegale aborter og swing, og vi kan love en aften fuld af lyrik, musik, vid og overraskende sexfakta.

Tidens digtere tog også dansefatning på tabuerne, og mangen en snerpe blev trådt over tæerne. I de år fik vi noget af den vildeste, smukkeste og mest originale danske lyrik der findes, og hvem skulle fremføre den, hvis ikke Kongelig skuespiller Bodil Jørgensen.

Hun er senest set som sønderjysk bondekone i Rytteriets dialektservice på DR2 og spiller lige nu Frostine i Molières Den Gerrige på Det Kgl. Teater. Men denne aften står den altså på tekster af Tom Kristensen, Jens August Schade, Hulda Lütken, Hans Scherfig m.fl.

Christian Graugaard har blandt andet skrevet digtsamlingen 'Febertræer', opslagsværket 'Sexleksikon - fra abe til Aarestrup', oplysningsbøgerne 'Kun for drenge - værd at vide om krop, følelser og sex', 'Kend din krop, mand' og det smukke hybridværk 'Corpus - rejser i menneskekroppen'.