Arkiv

Print

Nikolaj Bentzon og
Tip Toe Big Band

Vinterjazz

Søn 31 Jan KL 16:00 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


TIP TOE Big Band

præsenterer

"1001 Arabian Jazz Nights"

Under overskriften "1001 Arabian Jazz Nights" præsenterer fyns professionelle ensemble TIP TOE BIG BAND et musikalsk grænseoverskridende projekt, hvor bigband-lyden møder arabisk inspireret musik - komponeret, arrangeret og dirigeret af Nikolaj Bentzon.

TIP TOE er kendt for at forny den store orkesterlyd ved at lade bandet indgå i forskellige musikalske samarbejder, som rækker langt ud over bigband-taditionen. Orkestret har således spillet sammen med navne som Marie Bergman, Tobias Trier, Steffen Brandt, Julie Maria, Lars Møller, Lasse Helner, Helle Hansen, Jesper Riis, Søren Møller og Dick Oatts - og senest arbejdet med et musikalsk mix af bigband-lyd og den elektroniske dubstep-stil. Fælles for projekterne er, at man mødes på midten, og inspirationen går begge veje.

Og nu prøver TIP TOE Big Band altså kræfter med arabisk inspireret musik.

Det fascinerende og eksotiske arabiske tonesprog har til alle tider påvirket den vestlige musik - fra Oldtidens Grækenland over Nikolai Rimsky-Korsakov til nutidens dance charts. Dog har jazzen - og herunder big band-traditionen - aldrig i særlig grad formået at integrere elementer fra den arabiske musik. Men nu sker det!

Efter måneder i laboratoriet er komponist, dirigent og jazzfunkmaster ekstraordinaire Nikolaj Bentzon klar til at lukke nyskabelsen ud. Med en stak nyskrevne kompositioner og arrangementer - som alle oser af arabisk lyd og stemning - drager Bentzon med Tip Toe ud på helt nye musikalske stepper. Og tilmed på kamelryg! Det er et musikalsk genemført projekt, som forener elementer fra den arabiske musik - de stærke temaer, ekspressive improvisationer og intense rytmiske forløb - med den store fascinerende lyd af big band.

Efter mange år som pianist og seneste dirigent og kunstnerisk leder af DR Big Band samt talrige egne ensembler (deriblandt et nyt spændende samarbejde med opera-stjernen Stephen Milling) er Nikolaj Bentzon fløjet af pinden i Danmarks Radio og har med Tip Toe kastet sig ud i den store integrationsmusikalske West-meets-Middel-East-premiere.

Dét bliver ikke kedeligt! "

TIP TOE Big Band har eksisteret siden 1994 - i de seneste år med Torben Sminge som dirigent og kunstnerisk leder. Orkestret har ud over en stor koncertaktivitet over hele landet udgivet fire CD'er. TIP TOE er støttet af Odense Kommune og Kunstrådet.
Orkestret tæller nogle af de bedste musikere med tilknytning til det fynske musikmiljø:


Saxer, fløjte, klarinet
Morten Øberg
Michael Olsen
Finn Henriksen
Hans Mydtskov
Ole Visby

Trompet, flygelhorn
Lars Schuster
Lars Vissing
Jacob Holdensen
Mads La Cour

Trombone
Stefan Ringive
Knud Schwaner
Anders Ringgaard
John Kristensen

Klaver, keyb.
Niels Thybo

Guitar
Morten Nordal

Bas
Kasper Tagel

Trommer
Chano Olskær