Arkiv

Print

Blue On Blue

Rock

Lør 05 Dec KL 21:00 Fri entrÉ
Bandet
Niels Vinther, vokal og guitar; Anders Rathmann, bas, klaver og kor; Thomas Olsson, trommer.

Musikken
Blue On Blue spiller en simpel og melodisk rock, der bliver udført med en klassisk trio rockopsætning - guitar, vokal, bas og trommer. Musikken er på en gang tilbageholdende og ekspressiv og veksler mellem monoton melankoli og insisterende, hårde riffs. Det er enkle temaer som repeterer sig igen og igen for så pludselig at overraske med bid og nerve, når lytteren mindst venter det.

Navnet
Blue On Blue er et militærudtryk. Det stammer fra de store NATO-militærudførelser in 1980'erne - NATO's styrker var blå (blue) og de sovjetiske styrker var røde. Når NATO-tropperne ramte en af deres egne folk, havde de en "blue on blue". Udtrykket bliver stadig brugt i den amerikanske hær. I denne sammenhæng bruges "blue on blue" som en metafor for en bestemt følelse eller stemning, der bedst kan beskrives som, når man har skudt sig selv i foden.

Forhistorie
Anders Rathmann og Niels Vinther har spillet musik sammen siden 1993 i forskellige konstellationer igennem gymnasiet og de efterfølgende år. I 1999 blev makkerparet udvidet med Thomas Olsson og sangerinden Trine Olsen, som blev til bandet "Silent Blue". Dette band definerede det gennemgående udtryk og den stil, der blev videreudviklet med den nuværende besætning. Trine Olsen forlod bandet tidlig 2003, og Blue On Blue blev herefter en realitet. Reduceringen i besætningen resulterede i et mere kraftfuldt udtryk, og kanterne blev slebet.
I sommeren 2006 spillede Blue On Blue en koncert i Indre Bys Medborgerhus, som blev optaget og filmet.
På bandets hjemmeside kan koncerten ses og høres, og Blue On Blue kan her opleves som liveband.
I august 2007 blev bandet udkåret af Danmarksafdelingen af bladet FHM som "månedens myspace-band". I løbet af august 2007 kunne nummeret "The Dark End" høres, når man gik ind på FHMs myspace-side. Derudover blev der bragt en kort artikel om bandet i FHM nr. 42 fra 2007.

Nutid
Sange, melodier og bandets generelle udtryk har i løbet af sidste par år udviklet sig til en cocktail af melodiske og mere eksplosive elementer, der konstant har en finger på pulsen. Bandets fremtidige ambition er at fortsætte med at lave fantastiske sange og sprede dem ud på københavnske musikscene.


Hjemmeside inkl. mp3'ere og livevideoer: www.blueonblue.dk
Myspace: www.myspace.com/wwwmyspacecomblueonbluejr