Arkiv

Print

Lasse & Mathilde

Folk

Lør 13 Feb KL 20:00 EntrÉ 80 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk

Lasse & Mathilde
Fejrer 35-års jubilæum på den danske musikscene i 2010!

Det musikalske parløb tog sin begyndelse i 1975, hvor Lasse Helner satte musik til Tove Ditlevsens 'Pigesind' og valgte Mathilde Bondo som solist. Her begyndte den anerkendte og legendariske duo deres imponerende karriere, og de har hele tiden haft fingeren på pulsen og til stadighed formået at forny sig. Det at Lasse & Mathilde fra starten valgte at sætte musik til kendte danske lyrikeres ord er blevet et varemærke, som de er blevet særdeles kendte og respekterede for.

Lasse & Mathilde er formidlere af folkelig kunst og har i den grad sat deres præg på den danske musikscene. De har medvirket på mere end 40 udgivelser og har i løbet af deres lange karriere været med til at holde liv i den danske sangskat / danske lyrik med fortolkninger af bl.a. Højskolesangbogen samt sat musik til tekster af foruden Tove Ditlevsen, P.H., Niels Hausgaard, Martha Christensen, Knud Holst og mange andre.

På den seneste udgivelse fra 2007, 'Spor' med Piet Hein tekster, alle sat i musik af Lasse & Mathilde, medvirker flere danske kunstnere som Niels Skousen, Anders Matthesen, Niels Hausgaard og Trine Dyrholm på en spændende rundrejse i Piet Heins forunderlige univers. Udover at være et unikt og velspillet album, er det også en vedkommende kommentar til den tid, vi lever i lige nu. Udgivelsen blev fortjent nomineret til en Danish Music Award i 2008.

- Lasse & Mathilde er to ægte formidlere, som elsker det de gør. - Lasse & Mathilde hviler i sig selv, og det er en god inspirationskilde i en tid, som ikke gør det. - Lasse & Mathilde formidler indsigter, værdier, holdninger, erfaringer og ærlige budskaber.

En koncert med disse to folkekære kunstnere er ensbetydende med vellyd, professionalisme, musikalitet, en umiskendelig spilleglæde og smittende humør, og man kommer som publikum rundt i hele følelsesregistret.
Lasse & Mathilde er kulturarv, og de er fornemme ambassadører for dansk kultur! For dette modtog de også blandt andet Fyns Amts Kulturpris i 2007.
Lasse & Mathilde har spillet koncerter i udlandet og overalt i Danmark - fra forsamlingshuse, kulturhuse og værtshuse til festivaler og kirker, og duoen er nu klar til i 2010 at fejre et imponerende 35-års jubilæum!