Arkiv

Print

French Preservation N.O. Jazzband

Østerbro Jazzklub

Fre 25 Sep KL 20:30 EntrÉ 80 KR / MEDL 50 kr
Billetter sælges i døren.


French Preservation New Orleans Jazz Band
optrådte med kæmpesucces i Danmark for første gang i 2007. Succesen blev gentaget i 2008 og igen i 2009 har arrangørerne måttet kæmpe om orkestret. I turnéen i september 2009 optræder orkestret således i Østerbro Jazzklub (fredag 25.), JFK, Hillerød og Ballerup Jazzklub (lørdag 26.) samt SeaSide Jazzklub (søndag 27.). - Som det sikkert huskes, gæstede orkestret Østerbro Jazzklub d. 17.5.2008 og sikrede et af forårets største fremmøde af begejstrede "jazzere".

Orkestret der har fast base i Lyon, er et forholdsvis nyt jazzorkester fra 2003. Initiativtager var den franske saxofonspiller Jean Pierre Alessi og han har samlet de bedste franske New Orleans Style-musikere i orkestret. Herudover deltager som gæstespillere i turnéen vores egen Kjeld Brandt (New Orleans Delight) på klarinet og fra USA den legendariske Fred Vigorito på kornet.

French Preservation New Orleans Jazz Band er et traditionelt band, der spiller samme jazz som de sorte musikere fra Preservation Hall i 1960: Kid Thomas Valentine, Emanuel Paul, George Lewis, Jim Robertson og Capt. John Handy. Og som en arrangør har udtalt efter en koncert: " Det er helt klart, at musikken er fra New Orleans, men de har krydret den selv". Jean Pierre Alessi spiller i øvrigt på en Martin Indian saxofon fra 1938.

Besætning:
Jean Pierre Alessi - saxofon
Dominic Molton - bas
Cyrille Ouanich - piano
Henry Lemaire - banjo
Vincent Hurel - trommer.
Featuring:
Fred Vigorito, USA - kornet
Kjeld Brandt, DK - klarinet

Orkestrets hjemmeside: www.french-preservation.com