Arkiv

Print

Mini-musikfestival – Karen Bach

IMPRA

Fre 28 Nov KL 20:00 EntrÉ 80 kr
Billetter sælges i døren.


Aftenens musikere
Maria Faust - saxofoner
Tobias Wiklund - trompet
Morten Pedersen - piano
Erik Olevik - bas
Erik Laustsen - trommer
Michala Østergaard-Nielsen - trommer, perc
Helle Henning - vokal

Denne aften er tilegnet musiker, pianist og komponist Karen Bach, som gik bort alt for tidligt, februar 2014, i en alder af kun 32 år.

Akt 1
Musik af Karen Bach

Akt 2
Musik tilegnet Karen

Akt 3
Anders Bach

Akt 4
Musik inspireret af Karen Bachs musikalske univers

Karen Bach (1982-2014)
blev uddannet som pianist på Det Rytmiske Musikkonservatorium og nåede meget i sit korte liv. Hun fik udgivet 3 album i eget navn og turnerede i både ind-og udland med sin nordisk-impro-og-pop-inspirerede original musik. I 2013 blev hun tildelt "Sonning talentpris".

Musikken er et nordisk univers, der kombinerer elementer fra både jazz, klassisk musik, pop og rock. Kompositionerne har ørehængende melodier og udfordrer det traditionelle jazzformat og Karen havde en klar mission med at gøre jazz mere tilgængeligt for et bredt publikum uanset alder og kulturel baggrund.

Ære være hendes minde

Impra's November-festival indeholder i alt 8 halvtimes-koncerter med forskellige besætninger og forskelligt fokus, men fælles for dem er, at den skrevne musik primært er komponeret af kvinder.

Festivalen er en fejring af musikalsk mangfoldighed, hvor hvert sæt har sit personlige kunstneriske fokus. Blandt andet ny-komponeret musik til både traditionelle og utraditionelle besætninger samt en mangfoldighed af genrer, herunder: musik og lyrik, nordisk jazz, nye tekster til eksisterende musik og improvisation.Projektet er støttet af:
DJBFA/Komponister og sangskrivere
Dansk Artist Forbund
Statens Kunstfond
Statens Kunstråd
Københavns Kommunes Musikudvalg