Didium + Common Sailors + Edna

Fre 01 Feb KL 21:00 EntrÉ 40 kr Triple koncert
Billetter sælges i døren.


Didium: (Alternativ pop)

Didium & the Black Bonnie Picture - Et syv mand stort orkester bestående af den klassiske rock besætning; guitar, bas, trommer og klaver, tilført et ganske særligt touch af folket legelyst i form af akustisk guitar, violin, saxofon og evig skøn, kvindelig sirenesang.

Bandet anføres af den 21 årige sangskriver, Didium, som tilbage i 2005 håndplukkede de syv dygtigste musikere han dengang kendte til at indspille 4 numre, som blev til Didium & the Black Bonnie Picture EP'en. Ep'en blev indspillet, som en slags eksperiment, efter kun at have øvet sammen, men endte med at komme til at danne rammen for det band, som nu efter et par udskiftninger endnu i dag består. Efter et halvt års intensivt arbejde, dels med grundspor i Lundgaard Studiet, og dels med diverse dubs og mixing i The Garage, er bandet nu aktuelle med den opfølgende ep, Bonnie Turned Black. Ep'en er skabt i nært samarbejde med Søren Zahle og Thomas Alstrup (fra bandet UTAH), som har produceret, mixet og masteret alle sange, der desuden også alle gæstes af cellisten Morten Svenstrup (fra Under Byen). Didium & the Black Bonnie Picture har længe forhandlet med flere interesserede pladeselskaber, men er endnu usignet indtil det helt rigtige bud viser sig. Dog er bandets cd'er at finde på diverse websider; heriblandt www.didiumtheblackbonniepicture.mymusic.dk, www.myspace.com/didiumnet, www.fair-records.com og www.pickupsound.com, hvoraf de to sidstnævnte nu fører bandets online cd-salg og downloading på internettet.

Om bandet siger Didium selv: "Min mission, som sangskriver, er at skrive melodiøs pop, der samtidig med at sætte sig i bevidstheden efter de første par gennemlytninger, også åbner op for en anderledes, interessant dimension, der både tekst og lydmæssigt giver lytteren udfordringer og lyst til at dykke til bunds i vores univers." Selve ordet Didium er begreb for den følelse, som gør mennesker i stand til at være naturligt høje på musik. Resten af det lange knudrede navn er inspireret af et sæligt billede af skuespillerinden, Faye Dunnaway, som Bonnie, i filmen Bonnie & Clyde fra 1967.

Om navnet forklarer sangskriveren: "Det som Bonnie udstråler på billedet her, såvel som i resten af filmen, er i mine øjne et perfekt billede på kvinden, som væsen, i en mandsdomineret verden. Præcis så smuk og blid, som hun er, akkurat lige så lokkende, beregnende og potentielt dødbringende er hun i samme et.- Et perfekt billede på ideel skønhed."


Common Sailors: (landevejsrock)
Med den akustiske guitar trækkes der på alt inden for folkmusik, western stemning og landevejsrock.
Elguitaren lægger en grunget undertone, og trækker musikken
i retning af punkrock. Bassen ligger tungt og pumper og trommerne spiller 1, 2, 3 derudaf. Vokalen er hæs og går fra dyb Johnny Cash til vrængende råben, og så er det hele tillagt et harmonikalydende orgelspilleri.
Giver det mening?
Den bedste billedlige forklaring er festen ombord på et sørøverskib på hjul, der tager sit roadtrip ud af den støvede ørkenvej route 66, for måske at gøre et enkelt stop på sit irske stamværtshus hvor alle skråler med!

Klar med debutalbum.
Common Sailors` debutalbum ´What Shall We Do With The Common Sailors´ byder på ti ørehængende sange leveret med selvironi og masser af paralleller. Der høres alt fra lyden af westernfilmens soundtrack i ´I Have To Go I´m Coming Home´ til visen i ¾ ´What we both Know´ videre over 60´er rockens lyd i ´Trine Line´ ud i det Sonic youth støjende ´Ala Jomi´ og ´Holes´. Turen fortsætter med det swingede nummer ´He Was Heading´ og afsluttes, nærmest punket, med ´When We Are Here´.
Størst hitorienterethed og rockabbility finder man i ´All You Wanna Burn´ og ´Barok´, der begge leder tankerne hen på en kogende irsk bar med slagsmål, svingom og skrålen med.


Edna: (alternativ pop/triphop)
Med egne ord spiller edna: en Spinkel crossover med elementer fra alternativ pop/rock og triphop...
Men det skal understreges at Musik skal høres, føles, nydes og ikke puttes i Kasser!