Arkiv

Print

JAZZ FIVE

Jazz

Tor 20 Mar KL 21:00 EntrÉ 30 kr 2. dag med optagelse/indspilning af live CD
Billetter sælges i døren.


Jazz Five
Happy party New Orleans Jazz!

De fem mand i Jazz Five fester live med en god gang Party-jazz bestående af egne råswingende udgaver af alt fra Louis Prima til Ray Charles. Hvad enten det er i højtaleren eller til en af bandets utallige koncerter rundt omkring i Danmark eller Norden har publikum overgivet sig til dette orkester. De har noget specielt at give - og de gør det!

På trods af bandets unge alder (26-28 år) er der tale om erfarende musikere og desuden studerende ved Rytmisk musikkonservatorium i København. Bandet havde i 2006 har 10 års jubilæum (!!). Dertil kommer et hav af spillede koncerter: I 2007 blev det til 60 af slagsen bl.a. til Riverboat Jazzfestival, Copenhagen Jazzfestival, Allinge Jazzfestival, Femø Jazzfestival, Maribo Jazzfestival og Langelands festival samt diverse jazzklubber rundt omkring på øerne og i Jylland. Bandet optrådte desuden på Breda Jazzfestival (Holland) og Pentastic Jazzfestival og Pender Habour Jazzfestival, begge Canada.

Publikum bliver altid mødt med en utrolig energi og spilleglæde, og Jazz Five sætter en ære i at få huset til at rocke og folk op af stolende og ud på dansegulvet. Med et forrygende show fyldt med power, fjerboaer, stråhatte og fantastisk indlevelse sætter Jazz Five en ny dagsorden for den lidt mere traditionelle ende af dansk jazz. Det skal opleves!

Med bandets anden CD "Jump, Jive An' Wail" (Cope rec. 2006) lægges der op til den helt store Jazzfest med klassikere som Bourbon street parade, Wanna be like you og Goodnight, Irene. I foråret 2008 indspilles næste album live for et feststemt publikum og pladen udkommer tidlig sommer 2008.


Anmeldelser:

Grøde i underskoven
"…Med en medrivende spilleglæde, en uforlignelig humor og en betagende musikalitet gav de sig i kast med en blanding af koncert og show. Jazz Five bør vække opmærksomhed for der er tale om fem unge musikere, der har deres rod i New Orleans, men er kommet et mileskridt videre. De vil føre den klassiske jazz ind i fremtiden…."
Jens Bjerre Tybjerg, Præstø Ugeavis

Sprudlende ungdom
"…De fem unge musikere spillede en god blanding af traditionel jazz og swing numre, der blev udført med sådan en livsglæde, at alle måtte overgive sig. Det er vist første gang, et stående publikum har hyldet et orkester på festival-scenen på havnen, som det skete i går." Bornholms tidende".

"...Når det nu drejer sig om fortolkninger, så må man sige, at Jazz five gør det godt. Genren, som de begiver sig ud i, er meget traditionel og kan virke lidt stillestående i kraft af nogle meget entydige udtryk. Jazz Five`s kærlighed til traditionen er tveægget, men deres dynamik og musikalske evner fejler intet. De tilfører ikke genren noget nyt, men forstår at boltre sig og nyde festen..." www.mymusic.dk **** (4 ud af 6 stjerne)


Diskografi:

"Happy Party New Orleans Jazz" (2004, egen udg.)
"The best of Femø 2004" (2005)
"Long John Jazzklubs 10 års jubilæums CD (2005)
" The best of Femø 2005" (2006)
" Jump, Jive and Wail" (Cope/calibrated 2006)

LINKS:
www.jazzfive.dk
www.myspace.com/jazzfive