Arkiv

Print

Sinne Eeg Group

Jazz

Fre 29 Sep KL 20:00 EntrÉ 190 kr
Billetter sælges i gennem ticketmaster.dk


Sinne Eeg Group

I efteråret 2017 tournerer den danske jazzdiva, Sinne Eeg, med et stjernespækket band, som består af ikke mindre end 4 tidligere Ben Webster Prisvindere: Sinne Eeg, sang, Jacob Christoffersen, piano Lennart Ginman, bas, Morten Lund, trommer.

Repertoiret består af en god blanding af Sinne Eegs egne sange samt sange fra jazzens standardrepertoire. Bandet vil også spille nye sange fra en kommende udgivelse fra Sinne Eeg, som forventes udgivet i løbet af oktober 2017.

Sinne Eeg modtog i oktober 2016 Dronning Ingrids Hæderslegat - den sidste i en perlerække af flotte hædersbevisninger, bl.a Ben Webster Prisen, 4 x Danish Music Award, den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares fra L'Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig), DR Jazz Prisen samt Holstebro Kommunes Musikpris.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen - ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd'en "Waiting For Dawn" i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for "Bedste Jazz Vokal Album 2007". Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd'en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for "Bedste Jazz Vokal Album " i 2007, 2010, 2014 og 2015.

Jacob Christoffersen er nok kendt af de fleste. Han er en af de mest efterspurgte pianister herhjemme og modtager af Ben Websterprisen 2013. Han har været fast pianist for Sinne Eeg gennem en lang årrække. Christoffersen er i konstant udvikling og er bedre end nogensinde før.

Morten Lund har for længst gjort sig bemærket på den internationale jazzscene og er blandt andet fast medlem af den italienske verdensstjerne Stefano Bollanis trio.

Lennart Ginman er ikke ny I sammenhæng med Sinne Eeg. Han var for år tilbage fast medlem af Sinne Eeg Group. Han er en af de mest kreative musikere I landet. Man kender ham bl.a. fra samarbejdet Ginmann / Eivør samt Ginmann/Blachmann/Dahl.