Arkiv

Print

Arte Flamenco

Flamenco

Lør 15 Mar KL 20:00 EntrÉ 75 kr Thierry Boisdon (sang)
Emil Pernblad (guitar)
Billetter sælges i døren.



Lorcas flamencoskat

Få digtere og dramatikere har opnået en international anerkendelse og udbredelse som spanieren Federico García Lorca og mange musikere har fortolket hans tekster. På den danske scene gælder det for eksempel Savage Rose og på den internationale scene hittede Leonard Cohen med "Take This Waltz".

Lorcas navn er dog først og fremmest knyttet til flamencoen som hans poetiske, dramatiske og musikalske hjerte bankede for. Udover at arrangere den første flamencosangkonkurrence i Granada i 1922 sammen med komponisten Manuel de Falla, har Lorca skrevet flere dramer og digtsamlinger med inspiration fra flamencoen og sigøjnerne. Mange af disse tekster er senere fortolket af de største flamencomusikere som Camarón, Enrique Morente og Carmen Linares og stadig nye fortolkninger og arrangementer kommer til fra dette poetiske og mytiske univers.

Koncerten byder på nogle af de mest vellykkede og kendte versioner fra Lorcas flamencoskat sunget af Thierry Boisdon og svenske Emil Pernblad på guitar. Men de to garvede flamencoherre lader det ikke blive ved det, men har udvidet det kendte repertoire med flere digte af Lorca som de selv har sat i traditionel musik.


Thierry Boisdon (sang) begyndte egentlig sit flamencoliv som guitarist, men fik hurtigt smag for sangen, og siden han, for mere end ti år siden, kom til Danmark, har han været en af de ledende sangere på den nordiske flamencoscene. Men også kunstnere uden for flamencomiljøet har slået ørerne ud efter hans stærke stemme. Det gælder blandt andet nogle af Danmarks bedste koreografer på scenen for moderne dans, der har formået at bruge stemmematerialet på uforudsigelig vis. Foruden at være med i skiftende live flamencokonstellationer, har Thierry medvirket på flere cd-indspilninger med blandt andre Duo Resonante og Erik Sten Flamenco Fusion. I 2002 debuterede han som instruktør med den anmelderroste forestilling flamenco-i.dk. I 2005 kom debut-cd'en No soy flamenco, der har vakt opsigt i Spanien.

Emil Pernblad (guitar) mødte flamencoen første gang gennem lyden vinyl og Paco de Lucías guitar. Siden har Emil i længere perioder boet i Spanien og har blandt andet akkompagneret unge og fremtrædende dansere som Pastora Galván, Falete og Felipe Mato på tablaos i Sevilla som Las Brujas og La Carboneria. Emil har desuden haft et nært og længevarende samarbejde med den spanske José Galvan Flamenco Group. Til daglig leder Emil Pernblad de to Göteborgske grupper Calle Nueva og Aire Flamenco. I 2005 medvirkede han på Thierrys cd No soy Flamenco.

www.arteflamenco.dk