Arkiv

Print

Tue West Band

Fre 24 Maj KL 20:00 EntrÉ 150 kr
Billetter sælges gennem Billetto.dk


D. 26 April udkommer EP’en “Ingen Tager Sig Sammen På Disse Egne” og en måned efter holder Tue West Band koncert på Østerbro.Som forsmag på EP’en udkommer singlen/videoen “Blikkene Der Forsvandt” D. 29 Marts. 

Siden starten af årtusindskiftet har Tue West været en fast bestanddel af en ny generation af dansksprogede sanger/sangskrivere.Hans musikalske og lyriske univers er til tider skævt, til tider ligetil, til tider storladent og til tider minimalistisk.Overskriften har siden første udgivelse været kunstnerisk bevægelsesfrihed og at undersøge den musikalske horisont, med teksterne på modersmålet som omdrejningspunktet.

Musikeren der skriver sange og tekster om livet og danner lydcollager af sangskrivning og udtryk, mødte i Clara Gaarn en stemme med det rigtige modspil og med lyden der kunne føre hans personlige sange et nyt sted hen. 

Så anno 2019 er dette lyden af et varieret og velspillende orkester, magnetiske dobbeltvokaler, poesi, historiefortælling og søgende, improviserede og arrangerede musikalske passager.

Trommeslager: Jeppe Gram
Multiinstrumentalist: Albert Raft
Sangerinde/Bassist : Clara Gaarn 
Guitarist/Pianist/Sanger : Tue West  

I 2004 blev Tue West tildelt den årlige kunstpris fra Statens Kunstfond, P3’s talentpris, og i 2005 fik han en Grammy for det platinsælgende debutalbum. Året før var han nomineret til 7 Grammy-priser samt til en Nordic Music Award.Siden da har Tue West turneret på landsplan med nye og gamle sange, enten solo eller med skiftende bandkonstellationer.Bærende sange fra debutalbummet og efterfølgeren “Meldingen kommer” bliver til stadighed spillet på landsdækkende radiostationer, og fra 2007 blev der eksperimenteret mere og hans albums blev i stigende grad selvproducerede.

“Vi er nået hertil” høstede gode anmeldelser, bl.a. 5 stjerner i Soundvenue og 4 hjerter i Politiken og mere neddroslede og akustiske sange blev til på det også anmelderroste “Lige ved og næsten” fra 2009.I 2011 udkom det mere elektroniske, socialrealistiske og melankolske album “Ikke.. Regulere.. Mere..” med blandt andet nummeret “Vi lægger ingenting i dage”, der igen fik Tue West i rotation hos P3 og P4.

Samtidig udkom den engelsksprogede udgivelse “Are there any people around here” med projektet “Jaruni, Moura and Wesko”. Projektet blev bl.a. spillet på P6 og albummet fik gode anmeldelser i både Politiken og Gaffa. Og i 2013 blev nogle tidligere udgivelser vendt på hovedet på “En anderledes opsamling”.

I marts 2016 udkom: “Der er ingen der venter på os”. Albummet blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien: Årets Folk Album. Singlen “Lov mig det” blev spillet hyppigt på flere radiostationer.