Arkiv

Print

Christel Bæksted

Pop / rock

Lør 12 Feb KL 21:00 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges i døren.


Christel træder ud af skyggen

I barndommens land i Sønderjylland var Christel Bæksted efternøleren i forhold til sine to storebrødre, men den nu 28-årige sanger og sangskriver er kommet efter det.

En række klubkoncerter har fået snakken til at gå om hende. Rækkevidden og bæredygtigheden af hendes talent får du nu selv en smagsprøve på.

Christel Bæksted singleudsender nemlig et radio-edit af 'Shadow', en af de bærende sange på det debutalbum, der udsendes d.21 februar 2011.

I et dansk musikmiljø, hvor electropop slås med Tina Dickow-agtige singer-songwritere om opmærksomheden, kan Christel Bæksted ikke se, hvorfor der ikke skulle være plads til hendes lige så self-made, men noget mere rockede stil. »Der burde være masser af plads. Ærlighed går jo altid rent ind, ikke?« som hun siger med den samme ligefremhed, som hendes musik er så fuld af.

»Verden vil da altid have brug for nye sange,« siger sangeren, som nævner så forskellige navne som Muse, Carpark North, Tim Christensen og Metric, når hun hårdt presset skal op med inspirationskilder. Hun holder også af at høre kvindelige musikere, men vil ikke ind i den bås. Den begrænser for meget, mener hun.

Christel Bæksted hverken vil eller kan dog løbe fra sit køn. Men hun synes ikke selv, der er noget særlig kvindeligt over hendes musik. »Det skulle da lige være i teksterne. De er eftertænksomme på den måde, som vist er typisk for os kvinder. Jeg er meget ærlig, når jeg synger. Det kan mænd også være, men kvinder har lettere ved det,« siger hun.

Det er 'Shadow' et godt eksempel på. En sang om at længes efter at involvere sig og så alligevel selv ville sætte grænserne. Et klassisk dilemma: »Stay with me but don't stay over/I long to see you but don't feel free to stop by…«

Christel Bæksted er på femte år studerende på Rytmisk Musikkonservatorium, men som hun siger med et skævt smil: »Der er bestemt ikke noget nørdet over mig og min musik. Man skal ikke være musikuddannet for at kunne forstå den. Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være, og folk må gerne spejle sig i mine sange. Faktisk er det motiverende for mig, når andre hører min musik.«

Hun kalder selv musikken for rock, men ikke af lige-ud-ad-landevejen slagsen. »Jeg prøver at bringe musikken videre i lydbilledet end det.«

Til at hjælpe sig med det har Christel Bæksted bassisten Oliver McEwan, trommeslageren Jesper Thomsen, keyboardspilleren Peter Otto og guitaristerne Mikkel Sørensen og Anders Bo Jespersen. Guitaristen Søren Andersen har produceret både radiosinglen og det kommende album i Medley studiet.