Arkiv

Print

Lilyphone

americana

Fre 25 Feb KL 21:00 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges i døren.


En stor amerikansk pladekontrakt er klar og mangler bare en underskrift fra Lilyphone. Men bandet takker nej - de vil lave musik på deres helt egen måde.

Der skal bare en signatur til. Med den er den store kontrakt hjemme - drømmen om udgivelse i USA er virkelighed og fremtidsøkonomien er sikret. Men Lilyphone læser det med småt: Bandet skal tilpasses og markedsføres, så musikken vil falde i den konservative amerikanske kirkes smag.

Lilyphone-medlemmerne afviser at sætte blæk på papiret. De vil slå igennem som sig selv.

Selvom de fire medlemmer af Lilyphone holder til på Nørrebro i København, er deres andet album indspillet og produceret i et af den amerikanske musikscenes epicentre, Nashville.

Sidste hånd på albummet blev lagt i maj i år og faldt sammen med den værste oversvømmelse i 500 år. Mens Nashvilles borgere sejlede rundt mellem hustagene i gummibåde, var Lilyphone strandet i studiet, hvor nummeret 'Lovers Bite' blev mixet ekstra grundigt.

Gruppens tilknytning til den store musikby har givet pladens 10 numre et helt særligt præg og er genremæssigt svære at placere i blot en enkelt bås. Selv betegner Lilyphone musikken som nordicana, der er et musikalsk univers bestående af americana blandet med den melankolske nordiske sangskrivertradition.

På trods af at Lilyphones historie er forholdsvis kort, har de oplevelser, som mange andre musikere kun får glimt af i drømmeland. De har jammet med Neil Youngs guitarist Grant Boatwright, skrevet sange med Gordy Sampson, som bl.a. har skrevet sange til Carrie Underwood og Keith Urban og indspillet med produceren Rogers Masson (The Black Crowes, Emmelou Harris).

De sidste fire år har Lilyphone spillet over 70 koncerter i USA, og har fået kontakt til nogle af den nyere amerikanske musikscenes største ikoner - Keith Urban, Peter Collins (Cardigans, Bon Jovi og Alice Cooper) og sangskriver Michael Garvin (Jennifer Lopez, George Benson). Til marts flyver Lilyphone igen over Atlanten for at tage på tour. Her skal bandet blandt mange andre byer give koncert i Los Angeles, Nashville og Texas.

Lilyphone
Henrik Steen: Bas & vokal
Jakob Haugbølle Thomhav: Guitar & vokal
Thomas Steen Hansen: Trommer & vokal
Marie Keis Uhre: Guitar & lead-vokal