Arkiv

Print

Bagland, Lysår og Katrina

Eftermiddags-koncert

Lør 04 Feb KL 14:00 EntrÉ 50 kr
Billetter sælges i døren.


Tre nye danske navne deler plakatenBAGLAND er dansksproget pop med kant. Musikken kombinerer iørefaldende, lidt skæve melodier med beats og effekter, og teksterne hentes i hverdag, drama, skæbner og længsel i en uimponeret form.

Sangene leveres af Camilla Tiedt, og musikerne er hentet fra det københavnske musikmiljø. Der arbejdes hen imod udgivelsen af debutalbum ultimo 2011. Repertoiret er blevet en samling sange, der bygger på nerve, skævhed og en iørefaldende spænding mellem tyngde og lethed.

Besætning:
Camilla Tiedt: Vokal
Peter Altmann: Tracks, trommer, kor
Johan Jørgensen: Guitar
Rasmus Dalby Sloth Aaes: Bas
Mikkel Handberg Mikkelsen: Keyboards

KATRINA
Den dansk/færøske sangerinde Katrina har allerede vundet de færøske hjerter med sit debutalbum 'Colourless Day', der udkom 2010. Albummet er blevet fulgt op af rosende anmeldelser, en nominering som 'årets opkommer', og Katrina er i dag et kendt navn på de færøske radiokanaler og musikscener. Nu lægger hun an til at tage Danmark med storm, og mange kan måske allerede nikke genkendende til hittet' Lover, lover', der er blevet spillet på Danmarks største landsdækkende radiostation, DR's P4.

Musikalsk varsler albummet godt nyt for alle, der har et varmt hjerte for sangerinder som Suzanne Vega og Kate Bush, mens mange numre også henleder tankerne på en kunstner som Teitur.

Albumtitlen 'Colourless Day' er både en sangtitel og slår samtidig den tematiske tone på albummet an. Tekster kredser om besværlig kærlighed, som nogle gange er næsten sygelig. Andre temaer er sorg, ensomhed og manglende mod til at smide alle falske masker, men også den længsel og de stemninger som beskriver tilværelsen hos kvinder i begyndelsen af det 21. århundrede.

3 i 1 karruselkoncert - Lysår
Thomas Ulrik Larsen, Troels Alsted og Anders H. Mortensen har siden slutningen af 2010 spillet over 40 koncerter over hele Danmark. De er frontmænd i henholdsvis Lysår, Pistol og The Lake, men i '3 i 1' har de fundet et format, der leder tankerne hen på Crosby, Stills & Nash. Med tidssvarende udsyn og overvejende på dansk. De tre solister har på skift førerkasketten med de to andre som backinghold.

Trioen udgav i sommeren albummet 'LIVE', som kan erhverves på www.reverbnation.com/3i1koncert, og alle tre solister har soloalbum på gaden. Lysår, alias Thomas, udsender skive nummer to i 2012.
Anders H. Mortensen synger sine meget personlige og ofte fortryllende ballader på enkelt og poetisk engelsk. Den mere aggressive kant tegner Troels Alsted sig for, og Thomas Ulrik Larsens Lysår-sange forener humor og indsigt i et rocksprog, der har styr på klassikerne.

'3 i 1' er en alsidig singer/songwriter-oplevelse leveret i akustisk vellyd med flotte, trestemmige vokalharmonier.


Besætning:
Anders H. Mortensen: sang/guitar
Troels Alsted: sang/bas
Thomas Ulrik Larsen: sang/guitar