Info

PACO DE LUCIA TRIBUTE CONCERT
MATHIAS HEISE
BJARKE FALGREN
MIKKEL NORDSØ
FLAMENCO PASSION

Copenhagen Jazzfestival 2019

Man 08 Jul KL 20:00 EntrÉ 180 kr
Billetter sælges gennem Billetto.dkFlamenco guitaristen Paco de Lucía døde i februar 2014. Han nåede at modtage nogle af Spaniens mest prestigefyldte priser, herunder Gold Medal of Merit i Fine Arts i 1992 og Prince of Asturias Award for the Arts i 2004.

Chick Corea: ”Paco inspirerede mig i opbygningen af min egen musikalske verden så meget som Miles Davis og John Coltrane, eller Bartok og Mozart.”

Larry Coryell: "....det var det største ægte guitarspil, jeg nogensinde har hørt eller nogensinde vil høre."

George Benson: "Den største guitarist i verden i dag for mig er Paco de Lucia"
I 2016 kom dokumentarfilmen "Paco de Lucia - Flamencoens Mester"

For at hylde denne store musiker, guitarist og komponist har flamenco-guitaristen Poul Jacek Knudsen samlet et hold af musikere i international klasse:

Mathias Heise (mundharmonika) - har bl.a. modtaget Ben Webster Prisen 2017 og i 2016 modtog han Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Bjarke Falgren (violin) - Blev nomineret til ”Årets danske jazznavn” i Danish Music Awards 2003. I foråret 2002 modtog han Rytmisk Musikkonservatoriums talentpris og i 2017 modtog han som den første "Ellen og Svend Asmussen Prisen".

Svend Asmussen har entusiastisk udpeget ham som sin efterfølger med orderne: ”Bjarke Falgren er den hårdest svingende violinist (the hardest swingin´fiddler) jeg har hørt siden Stuff Smith.”

Manuel Weber (Kieler Nachrichten): "Falgrens færdigheder i  musikens  sprog er uden grænser, hans præcision og hans spektakulære, forførende, lyriske spil er årsag til at man er nødt til at søge vidt og bredt for tilstrækkelige superlativer"

Mikkel Nordsø (guitar) GAFFA: "superguitarist og vinder af Ken Gudmand Prisen 2012! Prisen anses for at være en af rytmisk musiks vigtigste priser herhjemme, som har til formål at skabe opmærksomhed om de musikere, der skaber musikken og lever med og for den”

"Mikkel Nordsø er kendt som en meget alsidig og vanvittig dygtig guitarist."

"Mikkel Nordsø har hævet sig over genrebegrænsningerne og står nu som en af Danmarks bedste og mest skattede musikere." (Copenhagen World Music Festival 2016)

Flamenco Passion:  
Poul Jacek Knudsen (guitar) - Nicolai Land (bas) - Anders Pedersen (cajon/percussion)

”Knudsen er en brillant guitarist som ikke tøver med at lave nogle harmoniske ekskursioner når temaet kræver det, …men altid inden for rammerne af det traditionelle flamenco sprog. Sådan ! Med en lyd der er fuldstændig aktuel og frisk uden konservatisme. Ren ”guitarra jonda” (dyb guitar)." - (Juan Vergillos i dagbladet ”Diario de Sevilla”)

FLAMENCO PASSION blev nomineret til en Danish Music Award 2011 i kategorien Årets Danske Worldtrack.

FLAMENCOPASSION2 var månedens Cd i januar 2011 på DMF/Kbhs hjemmeside
Flamenco Passion har bl.a. spillet på International Flamenco Festival Ankara og Malmö Guitar Festival