Anmeldelser

Print

10 juli 2015

Cæcilie Norby gav en fremragende koncert på Krudttønden den 10. Juli og musikmagasinet Gaffa kvitterede med 6 stjerner

"Jeg har set og hørt flere koncerter med Norby, men denne udviklede sig til den suverænt bedste, jeg nogensinde har oplevet, måske fordi det var en intimscene, Norby optrådte på, måske fordi samspillet i hendes trio blev så exceptionelt. Krudttønden blev i hvert fald en gavebod". - Ivan Rod, Gaffa

Læs hele anmeldelsen her: http://gaffa.dk/anmeldelse/97689

..........
8 juli 2015

5 hjerter til Palle Mikkelborg - med Helen Davies, Jakob Bro og Ayi Solomon i Politiken

Højt til himlen

Det startede i omegnen af Nat King Cole-klassikeren 'Nature Boy' med fuld Gaddafi på rumklangen, og det endte godt halvanden time senere med Jakob Bros komposition til sin far 'Lyskaster' fra hans seneste cd, 'Gefion'.
Mellem disse to definerbare punkter blev der foretaget en rejse, som gik til forskellige mentale egne af det mikkelborgske univers, hvor der er højt til himlen, og hvor spiritualiteten og skønheden er i højsædet.

De fire musikere fra så forskellige dele af verden som Ghana, Wales, Jylland og Nørrebro, kommunikerede eminent godt med hinanden, og det musikalske udtryk vekslede fra æterisk søgende avantgardisme til bundsolid heavy metal-funk med Black Sabbath-trommer og distortion på guitaren.

Kapelmesteren gik med sin trompetsnabel rundt som en venlig elefant og nussede sine medmusikanter, dikkede dem lidt under hagen og smilede, så de ydede en endnu bedre og federe indsats.

Det er musik, som tør tøve, som tør udstille sin proces, og som vil være et bud på en meningsfuld totalsammenhæng.

Når Mikkelborg og konsorter skaber musikalske universer, er det meningen, at man skal bebo dem med krop og sjæl, hjerne og hjerte. Og det gør man gerne, fordi de er så smukke og indtagende.

Så en aften i selskab med denne kvartet blev en slags wellness-campingtur, og efterfølgende så man på et skumrings-Østerbro med milde og forstående øjne. Musik er en helbredende og forløsende faktor, når det fungerer optimalt.

- Politiken

..........
8 mar 2015

Anmeldelse på kulturkongen.dk

Shakespeare's Women - That Theatre

Evige vidunderlige Shakespeare!

5/6 kongekroner på kulturkongen.dk.

"Er du god til engelsk og kan lide Shakespeare, eller er du gymnasielærer og underviser i engelsk, så hast til Krudttønden og tag dine elever med."

Læs mere på: kulturkongen.dk

..........
5 mar 2015

Review by The Copenhagen Post:

Shakespeare's Women - That Theatre

Shakespeare's women are made of sturdy stuff.

5 stars in The Copenhagen Post.

"As William Shakespeare himself once wrote: "There is nothing either good or bad, but thinking makes it so," and audiences of this show thought it was brilliant."

Read more at www.cphpost.dk

..........
31 okt 2013

Review by The Copenhagen Post:

The Woman in Black - That Theatre.

In that theatre space, the whole of Østerbo will hear you scream.

6 stars in The Copenhagen Post.

"The element of fear is difficult to instil in theatre, but this gripping production will take you to the dark corners of your mind - certainly places that you may not want to visit again".

Read more at www.cphpost.dk

..........
8 mar 2013

Review by The British Chamber of Commerce:

Shakespeare's Women - That Theatre.

"The dynamic duo, Barry McKenna and Ian Burns, have done it again. They have written an excellent play that brings us back to the beginning of 17th century London. Centre stage is Shakespeare, the English Bard, whose legacy includes plays like Romeo and Juliet, Hamlet and King Lear, returning to his beloved Globe Theatre in London. He is old, but still active as a playwright and is struggling with the creation of a new female character. Time and ill health have taken their toll the sharpness of his imagination"...

Read more at www.bccd.dk

28 okt 2012

4 stjerner til Old Times på CPHCULTURE.

Harold Pinters stykker byder altid skuespillere såvel som publikum på udfordringer. Hans særlige sprog fordrer en helt særlig spillestil og rytme, som kan være uhyre vanskelig at tilegne sig. Så meget desto mere imponerende forekommer den beskedne engelsksprogede produktion, man kan opleve på Krudttønden.

Barry Mckenna har instrueret de tre skuespillere, så karaktererne virkelig virker som om, at de stammer fra hver deres klode. De taler til men egentlig aldrig med hinanden. Pauserne synes frysende kolde og man fornemmer den hulhed, der kan være i for høflige samvær med andre.

Sue Hansen-Styles leverer den begavede Annas replikker som verbale issyle, mens Angela Heath-Larsen rummer uendelige hemmeligheder og dyb melankoli som den dagdrømmende Kate. Endelig får vi Ian Burns Michael Caine-agtige gavflab, der gemmer både på lune og sårbarhed. Tilsammen den perfekte trio, som gør en lidt støvet klassiker som OLD TIMES seværdig igen.
..........
17 sep 2011

4 stjerner til Kirlian Camera, Steinkind og Desiderii Marginis i Gaffa.

"Kirlian Camera er en speciel størrelse med et helt eget udtryk, og med koncerten satte de et fint punktum for en helt igennem god aften", skriver Ras Bolding blandt andet i sin anmeldelse.

Læs hele anmeldelsen her.
..........
5 jul 2011

Carsten Dahl og hans gruppe, Experience får topkarakter i Politiken.

Politikens CHRISTIAN MUNCH-HANSEN skriver i sin anmeldelse blandt andet:

"Det er sjældent, at man er vidne til musik helt uden filter. En sådan sjælden begivenhed udspillede sig mandag aften i et tætpakket Krudttønden, hvor pianisten Carsten Dahl spillede med sin kvartet, Experience."

Læs hele anmeldelsen her.